Till Nottingham for en kort intervju

2013-07-25 17:49:46 i Mysiga vardagligheter Resor
Förra tisdagen tog jag tåget till Nottingham för att gå på en "intervju" för att få ansöka om ett National Insurance Number (ungefär som ett personnummer som man måste ha för att kunna jobba här). Var ackompanjerad av en långbent gräshoppa som satte sig mitt framför näsan på mig och vägrade flytta på sig förrän vi nästan var framme.
Efter den korta men viktiga intervjun och en spontan komplemang av en förbipasserande köpte jag mig jordgubbar och satte mig på torget med utsikt över all badande människor. Har lagt märke till en opraktisk grej här i England. Det finns inga plastskedar man kan få/köpa i kassorna här som det finns på våra icor i Sverige. Så man tvingas köpa en youghurt som redan har en plastsked i sig vilket gör  att urvalet minskar till en chokladpudding och en sockrig cruchyburk med lite yohurt.
Efter att ha funderat på det ilandsproblemet tog jag tåget tillbaka till Lincoln igen.

Spontanfestival i Sheffield

Igår åkte jag tillsammans med Josh och hans vän på en spontanresa till Sheffield för att gå på Tramline Festival. 
Josh i hans nya bil, Bambi med bandanan som vi ville att han skulle ha på sig och deras kompisars band Brazinskas på dagens första spelning. Som ni ser tog den plats på en dubbeldäckare!
Medan de andra gick tillbaka till deras studenthus drog jag med mig Josh ut på promenad genom staden. Det var så himla mycket folk ute och överallt var det spelningar, dans och underhållning. Några män utklädda till tanter som åkte runt och sittdansade till hip hop till exempel. Sheffield är defenitivt en stad värd att besöka.
Sen var det dags för Brazinskas andra spelning i baren Dada. 
Efter deras spelning kom bandet Puzzles, ett poppigt och nyskapat elektro med mycket potential ifall de skulle byta ut sångaren enligt mig. 
En 3 punds-pizza från Domino's senare var vi tillbaka i lilla bilen, med musik på högsta volym, på väg hem till lilla Heighington. En väldigt lyckad dagsutflykt blev det!

En panikartad söndag

2013-07-15 16:42:00 i Allmänt

I söndags vaknade vi upp till solsken och 30 grader celsius. Åt coco pops till frukost, tittade på några avsnitt Vänner, en vanlig lat söndagsmorgon kunde man tro. Ropade efter Alfie för att ta med honom ut på en promenad men upptäckte istället att han var borta. Letade panikartat i cirka 9 timmar. Hängde upp affisher, kontaktade lokalradion, ringde runt till alla och la ut hans bild över hela internet. Halva byn verkade vara ute och leta efter honom. På en av lost-dog sidorna på facebook delades hans bild 590 gånger(!) Och tack vare alla fina människor där ute hittade vi honom till slut. 
Efter en stressig natt hos en kennel långt borta kom han hem med blåsor på tassarna, utan någon röst kvar och galet trött. Sa himla skönt att han är hemma. Och nu en vecka senare är han helt återstalld till sitt vanliga glada jag. 

En månad och två dagar senare

2013-07-04 15:23:53 i Allmänt Bra kvällar
Det har gått en månad och två dagar sen vi tog studenten. Jag och mina vackra vänner, som jag börjar sakna nu efter en vecka i England.
Exakt såhär galet kändes det. Och en månad och två dagar senare känns det fortfarande så.
Farfar och mormor kom på besök for att se mig ta studenten.
Efter massa god mat, fint folk, en underbar dag, en macbook, en fin natt med massa dans och mycket annat fanns det inte så mycket mer kvar att göra utom att äta upp resterna fran mottagningen. 

Och på samma gång fanns det så väldigt mycket.

Efter fem dagar i Lincoln

2013-07-02 21:35:45 i Mysiga vardagligheter Resor
Ja, nu har jag alltsa akt till Lincoln for att forsoka sommarjobba samtidigt som jag ser Josh varje dag eftersom jag bor hos hans snalla familj. Idag akte jag ner till stan for att for tredje gangen forsoka fixa ett bank-konto.
Fick antligen boka in ett mote hos banken, sa hade ca 4 timmar att doda pa stan. I det har huset, som forovrigt tros vara den aldsta bostaden i Europa, kopte jag mig nagra gamla vykort.
Testade en akta "pasty" som ar en varm pirog med (traditionellt) potatis och kott-bitar. Den satt fint.Gick bland massor med fina gator och butiker nar jag fick ett samtal fran en kladbutik som ville att jag skulle jobba nagra skift pa deras stora rea. Har ocksa fatt en intervju hos en sportbutik, skulle vara helt okej att landa det jobbet.
Fick ett bank-konto till slut (antligen!), satte mig hogst upp, langst fram pa en dubbeldackare och akte tillbaka till Heighington. 

Jag heter Rita och är född i Sankt Petersburg men har bott i Sverige sen jag var 6 år. Antalet platser jag vill bo på och resa till gör mig stressad så jag tar en sak i taget. Efter förta steget - ett sabbatsår i London, blev det dags för plugg i Skottland, så dokumentationen fortsätter numera härifrån, om livet som utomlands-student.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökstoppen