Josh och jag i en vacker stad

2013-10-20 23:50:39 i Resor
En dag i Sankt Petersburg besökte vi hermitaget som är så himla vackert.
Sen var det bara att blotta finklänningen som hängt med under myströjan hela dagen, svänga om till klackskor, smeta på sig läppstift och röra sig mot den stora teatern Mariinskyj. Vi skulle gå och se på balett - Romeo och Julia. Josh tyckte det var underhållande att se överspelandet av känslor och jag satt mest och njöt för jag tycker så himla mycket om balett. Väldigt vackert var det såklart. 
 

Från förra nyår och om vänner som flyttar

2013-10-19 00:32:06 i Resor
Tänkte att vi skulle ta en titt tillbaka på när jag var i London sist (eller egentligen var jag där en dag i somras också men det har jag inga bilder från) så, här är resan från förra nyår. Det är ju mindre än tre veckor kvar tills jag flyttar till London. Kan inte förstå att det är så nära nu. Och det är så många av mina vänner som också ska flytta till massa olika platser! Det här året kommer bli fantastiskt bra.Anna flyttar till London 5e januari.
Olivia flyttar till Berlin om två veckor.
Julia flyttar till Genéve i början på vintern.
Malin flyttar också till London i början av januari. 
Lisen tänker flytta till Lund nästa höst.
Maria flyttar tillsammans med mig till London den 4e november (pepp!)
Jag - Londres
Frida har redan flyttat till USA.
Och Ida hoppas jag hälsar på oss allihopa, en i taget! I vår ska Leslie flytta till Sydkorea och Johanna till New York.
 
Som sagt, det här året+nästa år kommer bli finfint.
 

Plick

2013-10-07 09:34:43 i Kläder och sånt
Här kommer ett litet tips till alla som har en smartphone. Det har kommit en ny app som jag tycker väldigt mycket om som heter PLICK.

Den ser ut ungefär som instagram men fungerar ungefär som blocket - fast bättre och med kläder. Man kan följa andra människor med fina kläder och gilla sånt man är intresserad av, och så kan man köpa/sälja kläder såklart. Alla kläder är fotade framifrån, med ljus bakgrund och i dagsljus vilket gör att det blir lätt att bläddra bland annonserna och direkt se vad som är vad. Och det bästa är att det är lika enkelt att lägga upp en annons som att lägga upp en bild på instagram. Det tar ca 30 sekunder och är helt gratis. 

Myströja, Sosnovka och hamburgare

2013-10-06 21:10:00 i Resor
En dag i Sankt Petersburg var jag tvungen att gå på min distanskurs-lektion och eftersom tiden ligger 2 timmar före där hamnade lektionen mitt på dagen. Så istället för att göra något storslaget drog jag på Josh's skönaste tröja och så begav vi oss ut på promenad i en liten skog/park, Sosnovka, som ligger mellan farmor+farfars lägenhet och min mormors lägenhet. Brukade alltid leka där när jag var liten och hade inte varit där sen jag flyttade ifrån Sankt Petersburg år 2000. Väldigt fint var det.
Sen promenerade vi till KFC för att stilla våra hamburgerbegär.

Tisdag med smutsdisk och smycken

2013-10-02 11:03:00 i Kläder och sånt Mat
Igår letade jag fram gamla kläder från garderoben, sånt som inte använts på ett år ungefär. Och så fortsatte jag min tisdag med att Skypa, laga texastortilla med kyckling, få skrattanfall på jobbet och återigen tappa min iphone och ha sönder baksidan denna gång.
Hade ett av mina favoritsmycken på mig också som jag köpte på topshop i Lincoln i somras.

Tror att jag har fått bihåleinflammation förresten, enligt flashback i alla fall.
 

Första produktiva dagen i Sankt Petersburg

2013-10-01 15:23:00 i Resor
Första dagen i Sankt Petersburg var vi för trötta efter nattens resa för att göra annat än att mysa hemma och promenera runt huset. Så låt oss kalla denna andra dag - den första produktiva dagen. Den började med att vi köpte lite fika och satte oss vid sjön nära till tunnelbanestationen där min farmor och farfar bor, och där vi bodde också.
Sen bar det av mot centrum och första sevärdheten fick bli Spas na krovi - katedralen. Vi gick besökte insidan av den några dagar senare, ska visa det sen för den är fantastiskt fin.
Sen tog vi en mycket mysig båttur runt staden, kan verkligen rekomendera detta eftersom man får en bra överblick över alla viktiga byggnader och sånt på en gång. Tyvärr oftast på ryska dock.Efter en stadspromenad var vi hungriga igen. Så, med hjälp av appen CityGoMaps (hett tips!) hittade vi till en gömd liten restaurang som jag hade hittat på internet. Den hette Asia och var verkligen inte ett ställe man nånsin skulle gå in på om man bara såg det från utsidan. Men maten...den var himmelsk och priserna...också himmelska. Sånt gillar vi!
Det blev kväll och vi promenerade genom de mörka folkfyllda gatorna mot Vinterpalatset som var så himla vackert i kvällsljus. 
Avslutar med den mest misslyckade bilden på mig och Josh som någonsin tagits tror jag.

Jag heter Rita och är född i Sankt Petersburg men har bott i Sverige sen jag var 6 år. Antalet platser jag vill bo på och resa till gör mig stressad så jag tar en sak i taget. Efter förta steget - ett sabbatsår i London, blev det dags för plugg i Skottland, så dokumentationen fortsätter numera härifrån, om livet som utomlands-student.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökstoppen