Hittills inga cravings

2015-01-27 20:48:00 i Mat

Nu har det gått lite över två veckor sen jag bestämde mig för att testa vara vegan. Under den här tiden har jag varit noggrann med att inte köpa några kött/mejeri-produkter och det har varit väldigt spännande (är fortfarande) att handla och hitta små nishade butiker osv. Hittills har jag inte haft några cravings för något som inte är veganskt, men det beror nog på att jag under första veckan avslutade min påbörjade ost och åt till exempel ost och skinkpaj på min födelsedag för att min flatmate lagade åt alla. Tycker ändå att poängen med det jag gör inte är att vara petnoga utan att bli mer medveten och ändå göra en stor förbättring av mina matvanor. Men ja, ska vara mer uppmärksam från och med nu.

Som jag berättade förut så fyndade jag en himla massa döbillig butternut squash på en marknad i söndags, så idag, när jag såg att de började mögla lite på utsidan var det akut tillagning av alla fyra. Hittade det här receptet på pinterest och det blev så sjuukt gott. Bytte ut kycklingen mot champinioner, kyckling buljong mot grönsaksbuljong, skippade quinoan och oliverna och kryddade med rosmarin, basilika och chili för det var det jag hade hemma. Blev väldigt imponerad av resultatet + att den var supermättande. Katching!
Källa
 
 
 

Idag blir jag 21

Idag har jag hunnit upptäcka en jättebra marknad i Glasgow som heter Blochairn Market, pratat med trevliga människor och handlat billiga grönsaker (bästa fyndet - 4 stora butternut squash för 1 pund!). Om några timmar ska Katy laga middag till hela lägenhetsfamiljen och sen ska vi mötas ett stort gäng på en nyupptäckt pub som heter Inn Deep och serverar craft beers till rimliga priser i en mysig källare. Tror det blir en bra födelsedag det här.

Såhär såg det ut förra året i London:
Lite stel gruppbild med mina fina dvärgar och kocken i bakgrunden.
Och sen takfest, industrilokalsfest, fri bar, snälla människor, ett besök på sjukhuset och en himla massa skratt. 

Om att vara vegan

2015-01-14 13:58:24 i Mat
Under jullovet såg jag dokumentären Vegucated, blev inspirerad, gjorde lite research och bestämde mig för att det här var en viktig och främst av allt en realistisk utmaning. Ska bli väldigt kul faktiskt och jag ska försöka dokumentera så mycket som möjligt utav det! Tänk alla nya möjligheter med alternativ till -mjölk och äggprodukter, finns så mycket därute som jag inte har testat än. Idag var jag och handlade massor med spännande saker som flax seeds, mandelmjölk, tofu, miso-pulver och lentil sprouts bland annat. Nu har jag bara tre saker kvar som liksom var i mitt kylskåp innan och det är margarin, herrgårsost och lite choklad. När de tar slut börjar den veganska utmaningen på riktigt. 
 
 Se vad gott allt ser ut. Gör en-månad-vegan-utmaningen med mig vettja!

Ett nytt år

2015-01-12 22:44:00 i Sammanfattningar och listor
Den 20de december hade jag skrivit alla mina tentor, så jag tog min packning och lämnade Glasgow ihop med allt som betydde vardag. Därmed även bloggen. Så idag, när jag är tillbaka från det ljuva livet av resor, ledighet och saknade personer är det dags att återuppta livet i Skottland. Missförstå mig inte, universitetslivet i Glasgow är också väldigt kul, men det kan vara knepigt att lämna sin trygga hemstad med ens nära vänner och familj - Uppsala, sin andra hemstad som har ens släktingar som man vill se varje vecka och inte en gång per år - Sankt Petersburg, och ett ställe man trivs så himla bra på och känner att man har mer att ge och få från - London.
 
 
Hur som helst så känner jag mig väldigt hoppfull inför 2015. Jag har bestämt mig för tre saker:
1. Delta i så många sociala sammanhang jag bara kan på mitt universitet och förhoppningsvis på det sätt träffa bra människor och upptäcka nya platser här i Glasgow.
2. Hitta en bra marknad där man kan köpa billiga grönsaker som i London (helst så drömmig som den på bilden ovan). Ska testa en på söndag!
3. Testa att vara vegan i minst en månad. Ser så mycket fram emot det här, ska berätta mer sen.

Jag heter Rita och är född i Sankt Petersburg men har bott i Sverige sen jag var 6 år. Antalet platser jag vill bo på och resa till gör mig stressad så jag tar en sak i taget. Efter förta steget - ett sabbatsår i London, blev det dags för plugg i Skottland, så dokumentationen fortsätter numera härifrån, om livet som utomlands-student.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökstoppen