Glasgow - Växter och konstutställningar

2014-04-29 12:32:46 i Resor
En dag i Glasgow gick vi till botaniska trädgården. Vi gick runt i minst en timme och oade över hur fint det var där inne. Tänker mig att det kommer bli stället jag går till för att slappna av när det blir för jobbigt på universitetet. 
Efter det åt vi världens bästa pizza och åkte ner mot city.För att hamna på en jättekonstig och spelning, väldigt arty. Där fick man även titta på konst och dricka gratis öl och vin. Vi gillade konceptet och drog vidare till nästa öppning av en annan konstutställning, det var nämligen en konstfestival i Glasgow just då.
 
Gillar verkligen såna spontana kvällar, tror det kan blir mycket sånt om jag flyttar dit! Har förresten tackat ja till min plats på University of Glasgow, fått ett erbjudande om ett rum i en korridor och fått ett ja till att få kursavgiften betald av Skottland. Så saker går framåt.
 

Analogt - På marknader

2014-04-28 23:26:47 i Fotografi Mysiga vardagligheter
Var och hämtade bilder tagna med min analoga kamera för några dagar sen. Den här filmen har alltså suttit i kameran från början på vintern tills nu, älskar spänningen med att kolla igenom bilder från så länge sen för första gången. Om någon undrar över ett bra och billigt framkallningsställe i London så kan jag rekomendera West End Cameras, där fick jag framkallade foton på papper+cd+en ny rulle film för £8!
Dasha var här och vi gick på Borough Market där det bland annat fanns fina ostar och ölflaskor.
Sen var Lisen här och vi var på Old Spitalfields Market.
 
Så, det var det.

Vår tisdag i bilder

2014-04-21 19:20:34 i Mysiga vardagligheter
11:00 Maria och jag äter frukost och lyssnar på Elvis, han gör en alltid morgonpepp.
13:30 är vi på Beyond Retro vid Brick Lane där de har en ny avdelning med upp till 75% på allt. Provade ett tjugotal plagg och gick till slut där ifrån med ett par vida, flygiga byxor och en blommig långklänning.
14:00 har vi vandrat till Wievers Fields där vi äter vår matsäck och njuter av solen.
14:40 Vi börjar röra på oss mot en vintagebutik som Marias kollega tipsat henne om. Jackorna på, det var rätt kallt faktiskt, trots solskenet.
16:00 en bussresa och en mcflurry senare promenerar vi genom vackra områden som Holloway med superfina hus täckta av blommor.
16:40 Äntligen når vi målet. Men går därifrån tomhänta. Inget kan längre jämföras med Beyond Retros outletavdelning.
19:20 Utmattade efter ett pitstop på Primark (strumpbyx-lager-påfyllning) och H&M sitter vi äntligen på bussen hem till Walworth Road och planerar latmiddag med fryst kebab från Iceland. 

Glasgow - första intrycket

2014-04-20 16:00:01 i Resor
Här kommer lite intryck från Glasgow, tyvärr mestadels tagna med mobilkameror så ni får ursäkta kvalitén.Efter cirka 1,5 timmars sömn landade vi i Glasgow och började med svindyr fast välförtjänt frukost på Pret a Manger. Deras mackor alltså......
Såhär såg det ut där vi fick couchsurfa under vistelsen. Detta är tydligen hur en vanlig lägenhet i Glasgows västra del ser ut (peppen på att bo i en sån.) Notera takhöjden!
 
Universitetes huvudbyggnad a.k.a Hogwarts.
En liten butik man skulle kunna spendera timmar i.
Såhär ser typ alla gator ut i Glasgows västra del, där universitet och alla studenter är.
Sov-/ätpaus med hemgjord soppa på universitetets kafeteria. Gatan där JK Rowling fick idén till diagon alley. 
Gulliga texter på hastighetsskyltararna överallt.
Helt fantastisk pizza på The Lane Bar, kanske den godaste jag någonsin ätit. Man fick 2 för 1 så vi var tvugna att äta fyra pizzor på tre personer, men det var det värt. 
Gruppbild på en nattvandring genom staden som Faheem (vår couchsurfing värd) gav oss.
Vi gick upp på toppen av Necropolis, som är en kyrkogård fast med minnesstenar mest och inte faktiska gravar. Fick en fin utsikt över Glasgow i nattskenet.
Vår andra värd Thomas, mitt resesällskap Maria och Korinna och färdigpackade väskor för att åka hem.
En lugn promenad ner till tunnelbanestationen där vi fick panik då vi insåg att tunnelbanan hade stängt för dagen. Men allt ordnade sig till slut och vi hann med flyget hem. 

Lördagsmorgon på internet

Imorse väcktes jag ur mitt drömmande (har kommit ihåg väldigt många drömmar på senaste tiden) av att någon ringde på porttelefonen. Detta har hänt flera dagar i rad nu och varje morgon är det paket till någon av våra grannar och inte till oss. Så nu är jag vaken och kan lika bra dela med mig av tre bra länkar som man kan underhålla sig med denna soliga (i alla fall här i London) lördagsmorgonen. 

1. Interview for the world's hardest job.

2. Superdupersöta kattungar.
 
3. 21 saker ingen som går sitt sista år på universitet bör ångra att de inte gjort.
 

Jag heter Rita och är född i Sankt Petersburg men har bott i Sverige sen jag var 6 år. Antalet platser jag vill bo på och resa till gör mig stressad så jag tar en sak i taget. Efter förta steget - ett sabbatsår i London, blev det dags för plugg i Skottland, så dokumentationen fortsätter numera härifrån, om livet som utomlands-student.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökstoppen