Torsdagfredaglördag i en mysklump

2013-11-30 15:46:00 i Bra kvällar Mysiga vardagligheter
I torsdags lagade vi "vegetarian meat dumplings" som vi hittade på vår lokala orientaliska shop tillsammans med grönsaker från vår lokala marknad. 
På fredagen var det äntligen dags för klippning. Därefter åkte jag till jobbet för att upptäcka att jag inte jobbade den dagen. Sen kom Miranda över och vad som började som en mysmiddag slutade med att vi somnade 7 personer i samma säng långt in på nästa morgon. 
Oförklarligt pigg människa morgonen efter. Miranda och Clara skulle på svensk julmarknad för att handla lite nödvändigheter inför julfikat på söndagen.
Jag och Maria däremot mindre pigga, gjorde ett försök att ta oss ut och söka jobb men bestämde oss snabbt för att söka hemifrån istället. Vi åt pommes frites med ketchup till middag. Sen tog vi ner våra täcken och hela kollektivet somnade efter en konstig film i sofforna i vardagsrummet. 

Avskedsträffar

2013-11-26 22:10:50 i Bra kvällar
Här är lite bildmaterial från diverse avskedsträffar. Bakade sjukt god pumpapaj och sa hej då till Dasha, åt alldeles för mycket thaibuffé med nyfunna jobbarvänner, drack drink efter drink med Lisen och Karl på v-dala och hade sista middagen och nationsutgången med 'dom sju dvärgarna'.

En evighet till ikea

2013-11-25 16:26:00 i Mysiga vardagligheter
Dagen efter att vi överlevt en natt i vår nya lägenhet utan täcke och med trasigt fönster åkte vi till IKEA för att handla lite nödvändigheter.
På grund av nyfikenhet på nya platser, förvirring med busskort, för många bussbyten och londons svåra system för hållplatser kom vi fram till IKEA lagom till solnedgången (ca fyra timmar efter att vi lämnat hemmet!). Så det första vi gjorde var självklart det vi gör bäst, fylla på energilagret med lite fika.
Tack vare fikat hade vi två timmar senare handlat täcken, kuddar, glögg, köttbullar och annat livsviktigt.
 Väl hemma började vi ordna upp rummet lite granna, nu hänger det en fin ljusslinga med ett kort som vi fick av våra finingar innan vi åkte iväg. Tackar så mycket. 

Saker vi gjort hittils

2013-11-20 21:20:05 i Mysiga vardagligheter Resor
Förra veckan när vi avbröt jobbsökandet pga vädret.
Dagen efter var vi pepp igen dock, denna gången på brick lane där vi lämnade cv:n på små vintagebutiker bland annat. Den här såg väldigt mysig ut men de sökte ingen tyvärr.
Mmmmmm, de omtalade bagelsen på brick lane. Kallrökt lax och cream chese var en väldigt bra kombination. Vi är rätt bra på att hålla vår £4 dagsbudget för mat, tror vi höll den trots denna bagel-lyx. 
En annan dag köpte vi den billigaste kakan vi kunde hitta, delade den på två och lånade costa coffees internet.
Mötte Clara och Miranda som också bor här och sen Maria och hennes syster som var på besök. Mycket trevligt häng på en pub fylld av påverkade medelåldrare i kostym i Covent Garden.
Såhär såg vårt rum ut på hostelet. Efter ett par nätter uppgraderade vi oss till nederslafar och livet blev genast mycket enklare. Globe Trott Inns hette det och var väldigt prisvärt, om någon undrar.

Uppdatering från London

2013-11-12 16:22:19 i Resor Sammanfattningar och listor
Första jobbsökardagen i London åkte vi till Shoreditch. Till lunch testade vi Scotch Eggs, Maria var mycket tveksam. Det visade sig vara ett helt kokt ägg med friterat kött runt om, konstig engelsk uppfinning.
Nu har vi varit här i en vecka och en dag och på den tiden har det hänt rätt mycket. Vi började på ett hostel där 50 pers delade på en kastrull och en stekpanna. Där bodde vi i en stor sovsal och träffade många fina människor som vi säkert kommer hålla kontakten med här. Några konstiga människor såklart också, men det hör ju till. I förrigår var vi på visning på en lägenhet i Elephnat & Castle, den har 4 sovrum och ett vardagsrum och allt såg hyfsat fräscht och nymålat ut. Så idag flyttar jag och Maria in i ett av rummen där! 

Just nu sitter jag förresten och väntar på att Maria ska sluta sitt provskift på Nordic Bakery och på att min intervju på Levis ska börja. Jag har även haft turen att få ett halvtidsjobb på Cath Kidston. Så, där var den uppdateringen jag hann med, nu måste jag återgå till jobbsökandet!

Jag heter Rita och är född i Sankt Petersburg men har bott i Sverige sen jag var 6 år. Antalet platser jag vill bo på och resa till gör mig stressad så jag tar en sak i taget. Efter förta steget - ett sabbatsår i London, blev det dags för plugg i Skottland, så dokumentationen fortsätter numera härifrån, om livet som utomlands-student.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökstoppen