Glasgow - första intrycket

2014-04-20 16:00:01 i Resor
Här kommer lite intryck från Glasgow, tyvärr mestadels tagna med mobilkameror så ni får ursäkta kvalitén.Efter cirka 1,5 timmars sömn landade vi i Glasgow och började med svindyr fast välförtjänt frukost på Pret a Manger. Deras mackor alltså......
Såhär såg det ut där vi fick couchsurfa under vistelsen. Detta är tydligen hur en vanlig lägenhet i Glasgows västra del ser ut (peppen på att bo i en sån.) Notera takhöjden!
 
Universitetes huvudbyggnad a.k.a Hogwarts.
En liten butik man skulle kunna spendera timmar i.
Såhär ser typ alla gator ut i Glasgows västra del, där universitet och alla studenter är.
Sov-/ätpaus med hemgjord soppa på universitetets kafeteria. Gatan där JK Rowling fick idén till diagon alley. 
Gulliga texter på hastighetsskyltararna överallt.
Helt fantastisk pizza på The Lane Bar, kanske den godaste jag någonsin ätit. Man fick 2 för 1 så vi var tvugna att äta fyra pizzor på tre personer, men det var det värt. 
Gruppbild på en nattvandring genom staden som Faheem (vår couchsurfing värd) gav oss.
Vi gick upp på toppen av Necropolis, som är en kyrkogård fast med minnesstenar mest och inte faktiska gravar. Fick en fin utsikt över Glasgow i nattskenet.
Vår andra värd Thomas, mitt resesällskap Maria och Korinna och färdigpackade väskor för att åka hem.
En lugn promenad ner till tunnelbanestationen där vi fick panik då vi insåg att tunnelbanan hade stängt för dagen. Men allt ordnade sig till slut och vi hann med flyget hem. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Jag heter Rita och är född i Sankt Petersburg men har bott i Sverige sen jag var 6 år. Antalet platser jag vill bo på och resa till gör mig stressad så jag tar en sak i taget. Efter förta steget - ett sabbatsår i London, blev det dags för plugg i Skottland, så dokumentationen fortsätter numera härifrån, om livet som utomlands-student.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökstoppen