Ilja och Hanna på besök

2013-12-26 20:53:00 i Bra kvällar Mysiga vardagligheter
För snart tre veckor sen (VAR TAR TIDEN VÄGEN?!) var Ilja och Hanna här! Det passade perfekt eftersom vi då hade ett rum ledigt i vår lägenhet. En kväll lagade vi jättegod pumparisotto. Det var inte så svårt faktiskt!
Det flyger många flygplan ovanför oss, ibland blir det lite fina mönster av spåren.
Utanför British Museum.Vi gick förbi det som skulle föreställa 9 3/4 plattformen från Harry Potter vilket var lite av en besvikelse, den var inte ens på en plattform?  
Maria kom häromdagen hem med en bunt superfina bilder på det vackra vädret. Det har dock varit blandat med regn och storm, men fint ändå! Och ännu finare var det med besök från Sverige!

Julstämning i lägenheten

2013-12-24 20:19:09 i Mysiga vardagligheter
Vi har köpt en julgran!!! Har fortfarande träningsvärk efter att ha burit den hit men nu står den i en plasthink och sprider julstämning i vårt vardagsrum. Igår fick den även en ljusslinga.
På 4:e advent hade vi julfika, samt gjort en lista på all mat som ska lagas på juldagen (båda jobbar julafton så vi firar i english style). Vi hade också visning av lägenhetens sista lediga rum och jag kan med nöje berätta att vi hittat vår femte flatmate!
Igår handlade vi så mycket mat att vi knappt kunnat bära den hem. Det kommer bli en blanding av svensk, rysk och engelsk julmat i år.
Sen så har vi lagat rotfruktsgratäng (mor och farföräldrar, notera detta!). 
Igår kväll bakade vi pepparkakskolor, något nötbräcksliknande och för kladdig sverkerkola. Vi stod till midnatt och kämpade med den sistnämnda.
Imorse gick vi upp exra tidigt för att äta julfrukost. Risgrynsgröt och kanelknäcke som Maria hittat på en svensk butik, mmmm så gott. De senaste dagarna har mest kretsat runt mat verkar det som!

Gröt, gata, glass

2013-12-16 02:19:48 i Mysiga vardagligheter
På första advent kände vi (i alla fall skandenaverna) att vi ville ha lite julstämning. Så vi gick och köpte risgrynsgröt att laga till middag, tände ljus och lyssnade på körmusik.
Detta är utsikten från mitt och Marias sovrumsfönster. (bild tagen av Maria) 
Tesco hade rea på ben&jerrys core och vi kunde såklart inte motstå. Dessutom behövdes lite extra krafter för att ta sig an klippningen som vi hade lovat Aksel att utföra flera veckor tillbaka. 

Förra helgen

2013-12-10 01:40:06 i Bra kvällar
Förra fredagskvällen började med middag tillsammans med Miranda och Maria. Den fortsatte sen med enpundsöl, enorma flaskor Ye Old English och lite k-cider som grädden på moset. Efter det åkte vi till Lewisham för att gå på hemmafest. Somnade sen som vanligt i vardagsrummet och vaknade mosiga, som vanligt.Men Maria och jag tog det djärva beslutet att göra något av lördagskvällen. Så vi åkte till Canary Wharf isrink för att lyssna på våra nyfunna bekantskapers braiga band "Valve Control". 
Glada och belåtna men väldigt trötta och utsvultna åkte vi hem och gjorde pommes. 

Klart slut!

Julfika på Walworth Road

2013-12-08 20:18:25 i Mat Mysiga vardagligheter
Jag måste komma ikapp med uppdateringen från helgerna nu känner jag. Så jag börjar här för 2 veckor sen (vilket känns som ca en månad tillbaka). Våra vänner hemma i Uppsala hade stort julfika på gång så vi tänkte att vi inte skulle vara sämre. 
Maria och jag började med lyxfrukost i form av runda saker som är nån slags blandning mellan bröd och pannkaka som man tillagar i brödrosten. Sen sprang vi ut för att köpa en bunke till bakningen.
Miranda kom över och så började vi baka. Jag rullade en del tveksamma bullar men allt som allt tycker jag de blev väldigt lyckade. Speciellt med tanke på att vi inte hade några mått what so ever. Ögonmåttet sviker aldrig.
Sen väntade vi, pratade om allt möjligt i timmar och så till slut:
VOILA.
 

Jag heter Rita och är född i Sankt Petersburg men har bott i Sverige sen jag var 6 år. Antalet platser jag vill bo på och resa till gör mig stressad så jag tar en sak i taget. Efter förta steget - ett sabbatsår i London, blev det dags för plugg i Skottland, så dokumentationen fortsätter numera härifrån, om livet som utomlands-student.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökstoppen