Tre stycken slut på augusti

2013-08-31 01:20:05 i Sammanfattningar och listor
31 Augusti 2013. Idag avslutade jag min första vecka som matbjudare på Willys och andra vecka som telefonförsäljare på MySafety. Har haft min dagliga london-funderings-tid också, den slipper man inte undan. Är otroligt pepp på St Petersburg om en vecka!
2012. Elevkåren på Katedralskolan ordnade en picknick där skolans föreningar kunde prata med potentiella medlemmar. Jag, Maria och Julia värvade för Radio Fresh och Fotoföreningen. Fin och glad start på sista gymnasieåret var det.
2011. Intetanande hade jag ännu inte klippt av håret eller avslutat en relation med en bra person. Istället gick jag på konsert och såg en sjukligt bra Håkan Hellström.
2010. Jag var 16 år och hängde mycket på Genomfarten med dem här. Åkte till Gröna Lund också och såg The Baseballs. Hade ännu inte fått grepp om kamerainställningarna så har kopiösa mängder korniga bilder från den här tiden.
 

Uppsala och London, en jämförelse

Eftersom det finns frågetecken hos folk om varför jag vill fara iväg till London så tänkte jag demonstrera en liten jämförelse mellan London och där jag bor nu - Uppsala.

Först och främst, en telefonkiosk i England och en telefonkiosk i Sverige
En lokalbuss i London och en i Uppsala. Var är man hellre, på fågelnivå eller på marknivå?Ett typiskt hus i London och i Uppsala. Ett hus med karaktär och en stor bastu.En vanlig gata i London, en vanlig gata i Uppsala. Som att jämföra lador med slott.
En gata på kvällen i London och ...kunde inte hitta en enda bild på en kvällsgata i Uppsala.

Hur som helst, ni förstår poängen. Såhär känns det en tråkig tisdag som idag.
 
Skämt åsido så kan jag verkligen inte sluta tänka på den där himla staden. Vill bara dit och börja uppleva.
 

Sju platser och utseenden

2013-08-27 00:08:40 i Kläder och sånt Resor
Januari - Brighton, årets första minisemester
Mars - Hemma, fotade kappan för tradera men sålde den aldrig
Maj - Nottingham, var besatt av polokragar under den perioden
Juli - Lincoln, redo för italiensk restaurang
Juli - Nottingham, finklänning på Abi's examensdag
Juli - Sheffield, på musikfestival
Augusti - Filey, på semester vid Englans östkust
 

Liten förklaring av allt

2013-08-16 01:39:29 i Resor Sammanfattningar och listor
Okej, så jag tänkte försöka förklara lite hur allt som hänt de senaste två månaderna hänger ihop. I slutet av juni åkte jag alltså till Josh som bor i en liten by som heter Heighington, nära staden Lincoln i England. Tanken var att jobba lite och bara trivas ett tag eftersom det var första tillfället då Josh och jag kunde spendera mer än 2 veckor ihop. Efter att ha varit i England i några veckor fick jag jobb på en sportaffär som heter Sports Direct. Jag var pepp på att börja jobba men det dröjde med allt pappersarbete eftersom de blev lite förvirrade av att Rita var samma namn som Margarita (mitt officiella namn).  När det var klart trodde jag att jag skulle få börja jobba men då uppstod problem numero dos. Mitt National Insurance Number dröja upp till 6 veckor och trots att man officiellt får börja jobba utan det är det upp till företaget om de orkar ordna med det. 


I dåläget var det bara några veckor tills jag planerade att åka tillbaka till Sverige så jag bestämde mig för att tacka nej till jobberbjudandet och istället njuta av de sista veckorna i England. Det gjorde att vi kunde åka på semester när Josh hade en vecka ledigt från jobbet. Först åkte vi till Yorkshire med hans syster Abi och hennes pojkvän Liam, sen en sväng till Josh's kompis Joel i Wymondham och sen en kväll i London med min bror. 

Filey, Yorkshire. Visar mer bilder sen!
 
Nu har jag kommit hem till Upsala igen men vill snarast tillbaka. 

Exakt ett år sen vi satt på Costa Coffee

2013-08-08 17:09:00 i Allmänt Sammanfattningar och listor
Idag var det exakt ett år sen vi satt på Costa Coffee på Stansted flygplats, de skönaste sofforna i byggnaden, drack varm choklad och inte kunde tro att detta var på riktigt. Jag hade spontanköpt flygbiljetter till England för att hälsa på någon jag hade träffat en gång, en månad sen, i Barcelona. Utan några hopp utan med inställningen att det alltid är kul att resa till nya platser, i detta fall en liten by vid namn Heighington några timmar norr om London, far jag dit. Mitt flyg hem avgick tidigt på morgonen så han följde med mig till flygplatsen kvällen innan eftersom det inte fanns några andra tåg. Golvet var kallt och bänkarna proppfulla så Costa Coffee var ett riktigt fynd. Och nu satt vi där och bestämde att vi skulle testa det här med att vara tillsammans, men inte vara nära varandra. Jag minns hur jag gick till säkerhetkontrollen med en mugg varm choklad i handen, ett pirr i magen och ett brett leende på läpparna. Och trots att det var sista gången jag log när vi sa hej då till varandra på en flygplats var det kanske det bästa beslutet jag hittils tagit. 
 

Ett gömt litet underland

2013-08-05 19:14:03 i Bra kvällar Mat Mysiga vardagligheter
Förra veckan åkte jag och Josh in till Lincoln för att besöka en liten italiensk restaurang som vi blivit tipsade om. Fast först gick vi till en pub och drack juice. 
Pa vägen dit såg vi ett jättefint lyxhus som höll på att byggas. 
Med utsikt över traditionella brittiska hus.
Tog kort på det, och gick vidare.
Photos of La Bottega Delitalia, Lincoln
La Bottega Delitalia hette stället och såg ut att vara ett litet cafe från utsidan. I själva verket gömde sig därinne på torsdagar och fredagar en jätteliten och helt fantastisk restaurang. Man fick ta med sig egen alkohol också, vilket var en himla bra ide. Vi var såhär lyriska över maten, stället, priserna och servicen.
Sen satte vi oss på bryggan vid floden och pratade om universitet och sant (Lincolns universitet är den glasiga byggnaden på bilden). Valdigt fin kväll.

Jag heter Rita och är född i Sankt Petersburg men har bott i Sverige sen jag var 6 år. Antalet platser jag vill bo på och resa till gör mig stressad så jag tar en sak i taget. Efter förta steget - ett sabbatsår i London, blev det dags för plugg i Skottland, så dokumentationen fortsätter numera härifrån, om livet som utomlands-student.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökstoppen