Hejdå

2012-12-30 06:33:46 i

Lite trötta men glada. Nu drar vi till London/Nottingham/Brighton!

Resterande luckor

2012-12-29 14:46:43 i Julkalender
14. En bild på dig som du inte visste om att den togs.
Här är en bild från nyårsafton 2010 som jag åkte och spenderade i St:Petersburg.

16. En bild på dig som barn.
På farmor och farfars sommarställe med deras underbara spaniel Kaj som blir matad ur sked. 
 
17. En bild på dig som tonåring.
På café fåtöljen på Södermalm dagen efter valborg 2009. Dasha sitter på andra sidan. 
 
22. En bild på dig när du är glad.
Från Barcelona i somras. Vi kände oss så himla fria och njöt av värmen och staden och sommaren. Så himla bra semester.
 
23. En bild som symboliserar ditt humör idag.
Här är jag i Bydalsfjällen under påsklovet 2011. Jag och Dasha bakade kladdkaka och njöt av solen på uteplatsen med fin utsikt. Vi hade bestämt oss för att lära oss åka snowboard och några dagar senare bröt Dasha armen. Och idag åker jag till London så jag är väldigt glad!
 
24. En bild från en tidigare julafton.Mamma jag och min bror på julafton 2010. 

Brysselkål och julfilmer

2012-12-25 17:09:00 i Bra kvällar
Sista förberedelserna inför årets julafton. Ända bilden på mig från kvällen och jag blundar som vanligt hehe.
Vi började med förrätt som bestod av en parmesansnäcka med någon sorts röra med lax och svart kaviar. Ja, vi har lite andra mattraditioner vid jul än vad det svenska julbordet vanligtvis innehåller.
Sen blev det Kalle Anka kombinerat med paketöppning. Vi blev alla lite upprörda över bortklippningen på tomtens verkstad. Här är mamma och Ilja som demonstrerar sina nya iphone handskar. Jag fick en jättefin fotobok, en resa till valfri europeisk stad, pengar till london, cake eyeliner och lite annat smått och gott. Mycket bra presenter.
Tillbaka till matbordet där det serverade kalkon med brysselkål och bla tranbärssås. Sen chokladtårta på det. Man blir alltid så övermätt på julafton. Efter maten spelade vi lite bordspel och såg ett antal julfilmer. Helt okej julafton!

Tre andra juliga saker

2012-12-24 13:22:59 i Mysiga vardagligheter
Första adventsfyrverkerierna vid slottet var vackra som alltid. Efter det åkte vi hem till Julia och bakade morotskaka.
Firade minijulafton när Josh var här. Jag la alla mina paket i en box fylld med bra saker. Och varje bra sak hade en lapp där det stog vad den var bra för. Tycker det är så himla kul att slå in paket.
Här är Maria och Cornelia när vi tittade på första avsnittet av julkalendern i Gerdas supermysiga hus. Tyckte julkalendern var ovanligt bra i år, men har inte sett ett enda avsnitt sen dess. Planerar att se det sista ikväll dock!

Tycker det är så himla synd att jag inte fortsatt med julkalendern här på bloggen hela vägen men jag har ändå två bra anledningar. 1. Josh var här och 2. Jag glömde min hårddisk med alla mina bilder på kopieringshörnan som stängde över jul så jag har knappt haft några bilder alls på flera veckor.

Ha en mysig julafton! 

Tre juliga saker dagen före

2012-12-23 20:24:00 i Mysiga vardagligheter
1. Äntligen en riktig gran 
+ julkulor i olika färger och former = Fin julgran2. Skinkmacka med dijonsenap kvällen innan julafton.
3. Sydde upp en klänning som jag köpt för ett par månader sen. Tänkte mig först att jag skulle ha den på nyår men nu börjar jag tvivla. Stod och tog kort på mig själv i den för att se om den ens är fin, och kom inte fam till nåt beslut i den frågan. Det enda jag kom fram till var att jag bara vill till London nu. En vecka kvar, känns som en evighet.

Imorgon blir det nog mysigt i alla fall. Ha en fin jul.
 
 
 
 

Lucka nummer tolv

2012-12-12 23:00:00 i Julkalender
En bild på någon som du saknar.
Jag vet jag vet, han har redan fått vara med i kalendern en gång. Men som man säger, hellre en gång för mycket än en gång för lite. Det kan vara lite knepigt det där med att vara tillsammans när man bor i olika länder. Därför tycker jag att det får kompensera överbelastningen av mjukisfaktorn här. Hur som helst så ses vi i övermorgon efter drygt 6 veckor ifrån varandra. 
 
Saknar även den tiden på året då man kunde sitta på bryggan i klänning och oknäppt jacka. Men den får jag nog vänta lite längre på.

Lucka nummer tio

2012-12-10 23:56:17 i Julkalender
En bild på ditt favoritdjur.
Jag är helt och hållet såld på hundar. Tycker att alla, stora som små, korthåriga eller långhåriga, skrynkliga och plattnosade, alla hundar är söta. Sörjer varje gång jag tänker på att jag inte har och aldrig haft en hund. Däremot har jag växt upp med farmor och farfars hund. Först Tjigri och sen Kaj (det är han som är på bilderna), men nu finns de inte längre och jag har inte längre någon nos att klappa på eller öron att borsta på om somrarna. När jag blir stor ska jag se till att skaffa mig en hund.

Annars gillar jag pingviner också.

Lucka nummer nio

2012-12-10 00:57:23 i Julkalender
En bild på ditt rum eller din lägenhet.
Mitt rum är så stökigt så jag var tvungen att ta en gammal skruttig mobilbild. Men men, så ser det ut i ena hörnet i alla fall. Vet att klockan är över midnatt redan men i England är det 7 minuter kvar, så jag kör efter deras klocka idag. Min dator dör om 4 minuter så nu trycker jag bara på publicera och glömmer det här hastigt komponerade inlägget. God natt!

Lucka nummer åtta

2012-12-08 22:35:01 i Julkalender
En bild från en av de bästa kvällarna i ditt liv.Det är ju galet svårt att välja en bra kväll utav alla. Men här är en bild från emmabodafestivalen i somras. Alla kvällar där var bra. 

Kalendern kommer från Emily Dahl.

Teaterbesök

2012-12-08 15:47:05 i Mysiga vardagligheter

Sitter på Stadsteatern och väntar på att föreställningen Mammor ska köra igång. Gick hit för att plugga matte men insåg att jag inte hade nån penna. Har köpt lite saker på en loppis idag också som jag sak visa sen. Ha det fint!

Lucka nummer sju

2012-12-07 11:29:00 i Julkalender
En bild på dig när du ser ut som du alltid skulle vilja se ut. Tycker om den här bilden för vi ser så genuint glada ut. Man blir så när man är i Berlin. Så glad vill jag vara hela tiden. 

Lucka nummer fem

2012-12-05 13:49:00 i Julkalender
En bild på dig som togs i somras.
Håller hårt i stängslet högst upp i ett torn med utsikt över Köpenhamn. Var där på en liten resa med bror min i somras.

Lucka nummer fyra

2012-12-05 00:10:28 i Julkalender
En bild på någon du beundrar.
Jag funderade länge på vem som skulle vara med på månadens fjärde bild och efter ett två timmar långt skypesamtal med farmor och farfar bestämde jag mig. När jag tänker på farmor och farfar tänker jag på livsglädje, vilket är en av de viktigaste ingredienserna i receptet på ett lyckligt liv tror jag. Småsaker som att ha en riktig julgran, det tycker vi är viktigt.
Bilden är från nyår för två år sedan, tagen i deras mysiga lägenhet i St Petersburg.

Lucka nummer tre

2012-12-03 18:26:00 i Julkalender
En bild på din bästa vän.

En av mina bästa vänner heter Dasha. Hon och jag har hängt ihop sen våra ryska familjer lärde känna varandra för drygt 12 år sedan. Så himla fint att vi håller ihop fortfarande och även fast vi inte ses tillräckligt ofta känns det alltid som vanligt när vi väl umgås. Passar på att gratta henne på 19-årsdagen som var igår också!
Ja, juste, glömde berätta att jag håller på med en fotojulkalender här alltså. Och den är tagen från Emily Dahl. Här kan du läsa mer om hennes trés fantastique idé. 

Lucka nummer två

2012-12-03 00:16:00 i Julkalender
En bild på dig hemma.


Mamma hade precis klippt mitt hår kort så att det blev sådär lätt och flygit. Kattetröjan i storlek XXXL (överdriver inte) på också, såklart.

Lucka nummer ett

2012-12-02 02:33:00 i Julkalender

Tänkte haka på den här trenden med julkalender på bloggen i år för det verkar himla mysigt. Så här kommer lucka nummer ett: En bild på dig själv som du tycker om.

Den här bilden är tagen vid Berlinmuren för någon månad sen bara. Väldigt bra stad, vill tillbaka dit.


Jag heter Rita och är född i Sankt Petersburg men har bott i Sverige sen jag var 6 år. Antalet platser jag vill bo på och resa till gör mig stressad så jag tar en sak i taget. Efter förta steget - ett sabbatsår i London, blev det dags för plugg i Skottland, så dokumentationen fortsätter numera härifrån, om livet som utomlands-student.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökstoppen