Midsommar

2014-06-29 18:21:25 i Bra kvällar
Maria, Korinna, Aksel och jag gick upp tidigt på midsommardagen för att ta tåget ut mot Chertsey, där Owens hus ligger.
Kolla vilket mysigt hus Owen bor i ----^ typiskt engelskt 'cottage' med fina växter och blommor runt om. Där började laga massor med goda grejer som räksallad, lax och färskpotatis.Owen - the gin&tonic master.
Efter att alla blev proppmätta och solbrända var det dags att åka tillbaka till London för att fortsätta midsommarfirandet. Aksel hade en hejdå-minut med sin kära gitarr.
Efter busskrångel och en timmes plågsam promenad genom London landade vi äntligen i Hyde Park där det var tusentals firande svenskar med blomkransar i håret och köttbullar i munnen. Bendik slöt upp, vi satte på ABBA i våra små högtalare och öppnade vår första öl.Vår nya bekantskap Stefan kom förbi en stund!Och vi tog äntligen vår 2 Gateway familjebild som vi pratat om så länge! Om jag inte presenterat alla ordentligt så kommer här namn från vänster till höger: Korinna, jag, Aksel, Owen, Maria.
Sen gick solen ner och jag tog inga fler kort, men dagen fortsatte i samma braiga spår som den började. Vi åkte till ett jam i Peckham och dansade ett tag. Sen befann vi oss plötsligt på en LCCM (universitet Aksel och Owen går på) fest någonstans, där jag minns att mitt mission var att smyga fram och sätta på ABBA i högtalarna utan att bli publikt avrättad. Tappade bort, hittade och tappade bort alla som jag kom dit med igen fast alla befann sig på samma lilla utegård. Hittade varandra till slut (eller var vi ens splittrade en längre tid?) när det var dags att återvända hem efter en mycket mycket bra midsommar.

Maj

2014-06-23 13:20:40 i Bra kvällar Mysiga vardagligheter
Här kommer lite bra kvällar från maj månad.
Vi började maj 2014 med att laga ryska piroger och rysk sallad (Olivé) för att avnjuta på taket.
Korinna, Maria och jag var i Nunhead Reservoir och efteråt tog  vi en promenad bland kyrkruiner och gamla gravstenar.
Vi var på Isak's Island's spelning på The Underbelly i Hoxton. 
 Och hängde i vårt vardagsrum mycket.

Bloglovin

Mars

Mars var längesen jag vet, men hittade en hel mapp med bortglömda bilder så här kommer dem i en osammanhängande blandning.
2 Gateway, aka Isak's Islands fanclub var på spelning i Islington.
Lovisa och Gerda var på besök så vi tog många promenader och picknickade i St James's park fastän det var lite för kallt.
På mina lediga dagar satte jag på mig mössa och halsduk och sattte mig ute på taket med en bra bok och en tonfiskmacka.
Fast en dag blev det plötsligt jättevarmt! Två minuter efter att denna bild togs var Maria och jag tvugna att byta om från pyjamas till bikini på grund av värmen.På Aksels födelsedag började vi kvällen med grillning i mörkret i London Fields. Vi frös, men det var mys.
Dricker off license öl innan pub-spelning. Fortsätter kvällen hos oss med en bunt människor (några av dem lite extra intressanta) och åker på natten iväg till flygplatsen för minisemester i Glasgow. 

Londonkväll i maj

2014-06-15 16:03:10 i Bra kvällar
En kväll i maj gick vi på Isak's Islands spelning på O2 academy, (så duktiga!) och fortsatte sen kvällen med kebab, öl och häng hos Leo och Leon i Stoke Newington. Tog bussen hem i den friska morgonvinden, hann komma hem, byta om och åka iväg till jobbet igen. 

Tre bra söndagslänkar

2014-06-08 19:26:20 i Allmänt Sammanfattningar och listor
Om du känner för att småle kan du se på lite roliga pranks.
 
 
Om du har ångest över något du har gjort, klicka här: 25 människor som har tagit mycket värre beslut än dig

Om det känns som att du inte har gjort något vettigt idag, titta på en jätteviktig dokumentär. Den här handlar om äggproduktion och fick mig att helt ändra inställning till ofrigående ägg och köttkonsumtion. Varnar för att det blir svårare att ignorera verkligheten efter man har sett denna.
 
 

Nunhead Reservoir

2014-06-06 20:28:08 i Mysiga vardagligheter
I mitten på maj, när halva flatsharet var lediga åkte vi till Nunhead Reservoir som jag läst bra saker om på en blogg jag brukar läsa. Vi kröp in genom den grandiosa ingången ----^ och upp för branta kullar tills vi nådde:Detta helt otroliga ställe med utsikt över vår vackra hemstad London. Där satt vi och pratade om våra sorger, vår glädje och förvirringar inför framtiden då några av oss lämnar denna oöverträffliga stad och vissa stannar.
Sen tog vi en promenad genom den typiskt brittiska lummiga kyrkogården bredvid, köpte Triple Chocolate Digestives och tog bussen hem. 

Ziferblat

2014-06-05 23:56:50 i Mysiga vardagligheter
Jag fick ett tips förut om ett ryskt café där man betalar för tiden man är där istället för vad man äter och dricker. Så en regnig dag i veckan tänkte vi (jag, Maria och Korinna) åka och kolla upp vad det var frågan om. 
Vi förstod först inte  vart ingången var för det såg ut som en helt vanlig trappuppgång till ett lägenhetshus. Vi ringde på porttelefonen och blev insläppta. Och där inne väntade ett så himla mysigt ställe! Som ett fint, opretantiöst, avslappnat vardagsrum och ett litet kök fyllt med olika slags bröd, kakor, pålägg, te och koppar som såg ut precis som dem hemma hos farmor och farfar i St Petersburg.
Om ni är i London nån gång tycker jag verkligen det här är värt ett besök! Ziferblat heter fiket och finns alltså även i Moskva.

Jag heter Rita och är född i Sankt Petersburg men har bott i Sverige sen jag var 6 år. Antalet platser jag vill bo på och resa till gör mig stressad så jag tar en sak i taget. Efter förta steget - ett sabbatsår i London, blev det dags för plugg i Skottland, så dokumentationen fortsätter numera härifrån, om livet som utomlands-student.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökstoppen