En födelsedag, en studentmössa och en massa is

2013-01-31 22:26:00 i Bra kvällar Mysiga vardagligheter
I fredags fyllde jag 19 och firade tillsammans med Malin och Maria som också fyller år tidigt på året. Troligtvis var det också sista festen i vår kära lokal på gröna gatan. Mycket bra kväll blev det, bortsatt från i slutet när vi upptäckte att någon hade tagit folks plånböcker. På söndagen åkte jag och Josh med till fjällnora och åkte långfärdsskridskor. Jag hade inte gjort det på åratal och Josh hade aldrig gjort det, men vi klarade oss rätt bra måste jag säga. Höjdpunkten kanske ändå var den varma chokladen efteråt, och den bästa sushin i stan på yukikos. Samt att jag fick en biljett till emmaboda i födelsedagspresent av pappa!
 I måndags kom dagen som är lika jobbig varje gång, Josh åkte hem. Men en bra grej var att jag fick min studenmössa! Och igår köpte jag biljetter till England till den 6e mars så det blir bra det här.

De sista dagarna, i Brighton

2013-01-22 23:10:31 i Resor
Efter ett kort besök på Buckingham Palace på väg från Nottingham bytte vi buss och åkte mot söder, mot Brighton. En av mina bästa städer.
Royal Albion hette vårt hotell som låg mitt i stan och precis vid stranden. Det hade oändliga labyrintkorridorer, ordentlig engelsk frukost och stora salar i lobbyn med panoramavy över kusten. Det enda vi hade att klaga på var tv:n som hade fastnat på en kanal och på så lågt ljud att man var tvungen att sitta helt stilla en halv meter ifrån för att höra något. Men det var inte hela världen.
Första kvällen åt vi på en italiens restaurang (av någon anledning finns det italienska restauranger i överflöd i Brighton) men vi var så hungriga att jag inte tog en enda vettig bild där. Andra kvällen däremot, åt vi på Krua Anne i north lanes med sikt rakt in i en samskig second hand butik. Det stekta riset där var mumma.
Brighton var precis lika fint som jag mindes det från 2010. Då fanns dock inte detta gigantiska pariserhjul!Sista dagen gick vi i flera timmar på jakt efter ett ställe med klassisk afternoon tea. Och när vi var på väg att ge upp hittade vi ett ställe som dessutom var väldigt fint inrett. Vi slog oss ner, utmattade efter letandet för att få höra att afternoon inte serverades där längre. Tydligen är det inte alls lika trendigt med afternoon tea i England som det är i Sverige. Ost och köttbricka var dock inte så tokigt det heller.Man kan bara inte hålla sig ifrån piren när man är i Brighton. Vi spelade bort alla våra mynt i spelhallen. Vann och förlorade ett varsitt spel i airhockey och racing och bestämde oss för att det var dags för mat igen. Mitt på stora North street fanns det här lilla stället, Foodilic. Man fick äta hur mycket som helst av deras stora utbud av vegetariska+kött/varmrätter för 6,45 pund! Efter det kände vi för att bara sätta oss någonstans och spela spel. Och det bästa är att engelska pubar alltid har några spel som man gärna får låna! Så vi satte oss på Seven Stars, beställde "sticky toffee pudding with custard" vilket är typ som en englesk motsvarighet på kladdkaka med jättegod sås, (testa nästa gång du är i england!) och satte igång ett spel av alfapet.När det blev kväll åkte vi tillbaka till London för att möta upp Julia, Maria, Olivia, Tom och hans jättefina hundar för en sista natt i huvustaden innan hemresan. Trötta och ledsna lämnade vi Storbrittanien och återvände till snö, skola och verkligheten. Blä.

Bakade vitlöks-cilantro-pommes och perfekt pizzadeg

2013-01-21 19:44:00 i Inspiration Mat
Uppifrån vänster: 1. Banana bread waffles 2. Baked garlic cilantro fries 3.Double chocolate shortbread cookies 4. Potato, Brussels Sprouts, and Goat Cheese Pizza 5. Perfekt pizzadeg 
 
Allt hittat på pinterest.
 
Jag tycker som säkert många andra, inte minst alla lunchagrammare, att det är kul att fota mat. Och jag vet inte varför, kanske är det utmaningen? Det är rätt svårt att få mat att se lika fräsh ut på bild som den gör på tallriken. Därför har jag gjort en egen mapp på min pinterest där jag samlar allt som är fint+ätbart.

Försenad jul- och nyårsafton

2013-01-20 21:08:48 i Bra kvällar
För ett par veckor sen firade vi en försenad jul/nyår med pappa eftersom alla varit bortresta på olika håll under julledigheterna. Vi beställde in ett hav med olika supergoda meze rätter på Meza Grill&Bar på östra ågatan. 
Och öppnade försenade paket. Jag fick en julgransängel från ett av de största museumen av julgranskulor som ligger i Tyskland. Har kanske nämnt det tidigare att jag älskar julgranskulor. Fick även jättegoda praliner och ett presentkort på ryan air som är himla användbart när man vill åka till Paris i sommar. Hoppas, hoppas det blir av!

Nottingham

2013-01-19 23:23:00 i Resor
Jag, Olivia, Julia, Maria, Josh och Joel åkte iväg från London för att spendera dag 4, 5 och 6 i Nottingham där pojkarna pluggar. En dag gick vi till ett terum och spelade spel. Ett av spelen gick ut på att sätta ihop olika uttryck på olika kort till ett skämt där roligast skämt vinner. Blev dock mer av en lektion i engelska snuskord för oss svenskar.
Efter att endast ha gjort saker på natten och sovit bort alla ljusa timmar bestämde vi oss för att det var dags för lite turistande. Vi fick inte komma in på slottet men hittade istället en jättefin plats där man kunde se solnedgången. Jag levde på strepsils i jordgubbssmak då min hals inte ville samarbeta.

Efter solnedgångsplatsen gick vi till julmarknaden. Olivia och Julia vågade sig på den i alla fall till synes ostabila karusellen medan jag och Maria ägnade oss åt att posera framför snögubbar och jultomtar. Lite fudge, och en promenad senare beställde vi mumsiga hamburgare på Gourmet Burger Kitchen som vi pratat om hela resan. Rekomenderar starkt burgarna där tillsammans med skinny fries, man fick jordnötter medan man väntade på maten dessutom!

Sista timmarna i London

2013-01-16 00:53:00 i Resor
 
Dagen efter nyår slöade vi i sackosäckar hemma hos Tom och spelade spel långt in på natten. 'Articulate' som är motsvarigheten till 'med andra ord' blev en favorit trots att det blev mycket svårare på engelska! Dagen efter vaknade vi tidigt för att skynda tillbaka till vårt hostel, hämta grejerna och checka ut. Fixade oss på costa coffee med en croissant i handen.
Efter det åkte vi till St:Pancras för att äta en sista lunch tillsammans innan hälften av tjejerna åkte hem och andra hälften till Nottingham. Jag tycker stora, luftiga tågstationer är så himla vackra för det blir så fint ljus, nästan som om man sitter utomhus.

Nyårsafton

2013-01-13 19:03:16 i Resor
Vi vaknade sent och åkte ner mot camden för att möta upp alla engelska pojkar. Malin och Anna åt chipsfrukost på tunnelbanan.
Alla åkte till Tom som har ett stort och jättefint hus i London och lagade tacos som smakade korv. Tror vi var ett gäng på 14 personer.Det pratades franska och skrattades en hel del. Sen bytte vi om till kostymer och finklänningar, vissa satte på sig masker, andra glitter och extravaganta lösögonfransar och så begav vi oss till klubben Proud i Camden. Efter lite kaos med inträde eftersom vi var 40 minuter sena fick vi äntligen komma in. Väldigt bra nyår blev det, kanske bästa någonsin till och med. Även fast det roligaste var innan vi gick ut. Klubben var inte den bästa om jag ska vara ärlig, men det gör inte så mycket när man har bra sällskap! 

Två vinster på ett år

2013-01-13 15:07:39 i Julkalender Saker
Ni minns julkalendern som jag höll på med i december. Det blev i slutet även en tävling som Emily Dahl höll i och jag råkade vinna den! Brukar aldrig vinna saker men nu har jag vunnit två saker på ett år. Kul och tack så mycket! Har aldrig ägt en primer förut men tycker verkligen om den här från N' 7. 

Sista bilden är från Emily Dahl.

Första dagen i London

2013-01-12 12:39:00 i Resor
 

Dagen innan nyårsafton anlände vi till ett soligt morgon-London. Vi hade här varit vakna i cirka 24 timmar men ingen hade lust att sova en sån fin dag, i London dessutom. 

Efter en promenad i området Hendon, där vårt hostel låg gick vi till närmaste KFC för frukost/lunch. 

Och sen bar det av mot centrum. Tunnelbanesträckan som skulle gått till vårt hostel var på reparation så vi fick ta bussen, vilket är ett rent nöje enligt mig. I alla fall om man sitter högst upp, längst fram. Efter några butiker på packade Oxford Street behövdes en cola och ett miljöbyte till ett mysigare Camden.
Där hittade vi Masala Zone, en indisk restaurang med god och prisvärd och väldigt stark mat.
Efter middagen vandrade vi vidare i ett mörkt camden fyllt med liv och hamnade på en pub med uppvärmd och mysigt upplyst uteträdgård. Lisen och Karl som också var i London för tillfället kom också dit. Där hade vi det trevligt och bra, tills vi började känna av att vi inte sovit på 36 timmar. Så vi åkte till våra trevåningssängar i 18-bäddssalen och somnade djupt.

En magtröja och prickar med lagom mellanrum

2013-01-11 12:18:00 i Kläder och sånt
Fastnade på ebay, asos, COS och alla möjliga klädbutiker på nätet igår och det slutade med att jag beställde hem dessa två från Asos. Insåg hur mycket jag saknat en magtröja i min garderob efter att jag köpte en i Nottingham och hade på mig den nästan en vecka i streck. Och så var det halva priset på kjolen så den fick också åka med. Tycker den har lagom med mellanrum mellan prickarna.
 

Om lovet ändå varade förevigt

2013-01-11 00:14:00 i Resor
Nu är jag hemma igen efter en av de roligaste och mest annorlunda resorna jag varit på.
Först var jag plus 7 stycken fina tjejer i London i några dagar och firade nyår.
Sen åkte jag och ett glatt gäng till Nottingham. 

Och sist åkte jag och Josh till en av mina favoritstäder, Brighton.

Berättar mer om alla våra äventyr när jag får tid att redigera bilderna. Nu är det två helvetesveckor som gäller, och sen ser livet förhoppningsvis lite ljusare ut.

Jag heter Rita och är född i Sankt Petersburg men har bott i Sverige sen jag var 6 år. Antalet platser jag vill bo på och resa till gör mig stressad så jag tar en sak i taget. Efter förta steget - ett sabbatsår i London, blev det dags för plugg i Skottland, så dokumentationen fortsätter numera härifrån, om livet som utomlands-student.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela

Besökstoppen